NPZN

12 top-class együttes, akikről lemaradtál az idén, amíg a coldplayt hallgattad 4.rész

2016\12\27

20161226_214032-01.jpeg

3. LANY (Where The Hell Are My Friends, pink skies)

Vannak ezek a szezonális zenék, amik akkor és ott tudnak csak igazán élni, egybeolvadni az időjárással, a körülményekkel. Lásd a nyári hónapokat, amikor az utazásokhoz, nyaralásokhoz, vagy pihenésekhez nem mindegy milyen az aláfestő zenénk. Hiszen oké, legyen gondtalan, határtalan, ultrahabkönnyű, de azért szóljon is valamiről. Hát a LANY ennek a sikerreceptjét főzte ki a konyhájában, megalkotva ezzel a nyár soundtrackjét, és egyben az év egyik legjobb ep-jét is. Húsz tizenhat legindiebb bandája (...)

 ---

2. Terror Jr (Sugar, Trippin)

Igen eltaláltad, ők azok, akik bemutatkozásuk évében dalaikkal nemes egyszerűséggel beárazták cakkumpakk az összes rádiós slágert. Még úgy és azzal együtt is, hogy a női énekes személye a mai napig rejtély. Száz és egy millió cikk született is erről, hogy ki lehet, de ahogy a banda háromnegyede vallja inkább a zenéik legyenek az elsők, ne pedig az, akitől, akiktől érkezik. És felőlünk oké, ha ez így is megy. Márpedig hasít, virágzik a biznisz, a poporgazmust fullra kimaxolva, egy ep-t is kiadva az év egyik legjobb együttesévé váltak (...)

 ---

1. Noréll (Howl, The Great Escape, Damage Done)

Egy dal attól jó, hogy nekünk szól, rólunk, és olyan, mintha csak mi írtuk volna. Egy banda viszont attól jó, válik a legjobbá a szemünkben, a fülünkben, hogy mi nem lehetünk benne, vagy részese annak. Maximum csak a hallgatói, rajongói, pedig hát mennyire állati is lenne odatartozni. Na 2016-ban egy együttes volt, amit bárcsak mi találtunk volna fel, és dolgoztunk is volna össze ezekkel az arcokkal, pontosan ilyen stílusban. Ők a Noréll, Dánia legkirályabb, potenciálisabb feltörekvő hármasa, akiktől mindig lányos zavarunkba jöttünk, ha csak Marie tigrishangján kezdett el énekelni valamit. Három dal összesen, amiből hirtelen nem is tudunk választani. Az összeset kérjük (...)

komment
süti beállítások módosítása