NPZN

12 top-class együttes, akikről lemaradtál az idén, amíg a coldplayt hallgattad 3.rész

2016\12\27

20161226_214032-01.jpeg

6. Wet (The Middle, All the Ways)

Már majdnem az év legnagyobb visszatérésének kiáltottuk ki, aztán eszünkbe jutott, hogy igazából el se mentek, és már az év elején is velünk volt a wet. Ami nem jelenti azt, hogy annyira elfeledkeztünk volna a brooklyni bandáról, egyszerűen csak kibaszott jó érzés volt újra hallani őket. Az egészet úgy lehet leírni, mintha el se váltunk volna. Akár csak két régi barát, akik bumm, egyszer csak véletlenül egymásba futnak. Aztán filmszakadás, gondolat teleportálás, és már gőzünk sincs, hogy hol tartottunk addig. Nagyon is éljük ezt a bandát, hát még a dalaikat. Egyszerűen, már-már félelmetesen tökéletesek, wetwow (...)

 ---

5. Fickle Friends (Brooklyn, Cry Baby)

2016 és az indie-pop még mindig tart. Bár igaz agyon van már használva, túl is van játszva meg értékelve. Sokan pl. beleállnak, mert csak. De ha tényleg olyat akarunk, ami nevéhez hű, ami nem senkiháziak kezében van, és nem csak azt az érzést kelti bennünk, hogy él, virul ez az egész intézmény, hanem tényleg, megfogható, akkor a brightoni barátokat nekünk találták ki. Akik pont úgy szakmázzák autentikusan, retrosan, discosan, fülbemászóan, ahogyan azt senki más egy ideje már. Natti hangja tiszta arany, feelgood himnuszok mindenhol, az FF is a legcsokósabb bandánk evör (...)

 ---

4. CHINAH (Colder, Never The Same)

Az összes eddig és még fel nem sorolt együttes közül ezért fáj a legjobban a szívünk. Azért is, mert ennyi kiváló daldarab után még mindig ott tartunk velük kapcsolatban, hogy sehol, még a legeslegelején. Akkor, amikor megalakultak. Talán egy másik életben, világban ez másképp lenne már, mindent vinnének, jajde híresek lennének, ehelyett most itt kell dániából jöttemezni őket meg bemutatni. Északi zenénél csak egy szólt jobban az idén, de darkosságban, túlvilági jóságban, kisugárzásban ez bárkire és bármire köröket ver. Ismerjük meg hát, ideje lenne (...)

komment
süti beállítások módosítása