NPZN

9 top-class női előadó, akikről lemaradtál az idén, amíg beyoncet hallgattad 1.rész

2016\12\28

img_20161224_183702-02.jpeg

9. Sofi de la Torre (Flex Your Way Out)

Pop? Alt-pop? Indie-pop? Egyik se? Vagy mindegyik? Nem-nem, ez kérem pop done right. Ahogy azt a spanyol előadóművész a dalait hashtageli, és válaszol így, ha kérdezik tőle milyen zenét csinál már. És van is ebben valami, mert annyira nem hétköznapiak, kreatívak, egyéniségek, hogy képtelenség is lenne bármi mással összemosni őket. A FYWO is ilyen, álmunkból felkeltve is rávágjuk ez ki, csak ő lehet, csak tőle, aki úgy is simán beírta magát az évzenekönyvbe, hogy több dalt nem is nagyon készített az idén. De valakinek ennyi is elég (...)

 ---

8. Nakita (Where Are You, Second Chances)

Ha Lorde indie-popban utazna, akkor az valahogy így is festene. És nem is olyan rosszul. De ha már ő nem csinálja, akkor itt van nekünk a talán még 18 sincs új-zélandi Nakita, és meg is teszi ezt a szívességet helyette. Akiről igazából lehet nem zengtünk ódákat itt a blogon, viszont ettől még irtó nagy liblingünk lett húsz tizenhatról. Nem is cserélnénk le senkire a listában, reméljük hát nagyon, hogy összefutunk még a jövőben. Legyen úgy. Úgy is kell lennie, ha van egy pici igazság még ezen a földön  (...)

 ---

7. LÉON (Think About You, Liar)

Egymillió hang közül is. Lotta Lindgren hangját egymillió hang közül is felismerjük. Vagy mondhattunk volna többet, sokkal többet, de igazából a lényegen mit sem változtatna. Az északi zeneimport legújabb kincse ez a svéd énekesnő, aki már tavaly is a legjobbak között kapott helyet (Tired of Talking), és most is itt, itt van. Persze ezt csak is magának köszönheti, meg azokért szép popballadákért, soul nótákért, amikkel bármikor bekopoghat hozzánk, mert mindig korrumpálhatóak vagyunk (...)

komment
süti beállítások módosítása