NPZN

9 top-class férfi előadó, akikről lemaradtál az idén, amíg biebert hallgattad 2.rész

2016\12\29

img_20161228_222216-01.jpeg

6. David44 (Talk, Run)

Minden listának meg van a maga kakukktojása. Nálunk talán ő lehet az. De nem is azért, mert elütne az átlagtól, olyan stílusban keresné a kenyerét, ami nem a megszokott, vagy nem a mi játszóterünk lenne. Hanem azért, mert irtó későn, az utolsó utáni pillanatban futott be. Nyilván az idő neki dolgozott, amit a helyezés is jól mutat, de 'az izlandi Troye Sivan' David Olaffson teljesen rászolgált erre. Ha csak tehetnénk még ötvenhatodszorra is felfedeznénk őt, és ugyanúgy örülnénk neki mindannyiszor. Helloszia az év legnagyobb találásának, és ki jön velünk Izlandra? Ott vagyunk már? 

 ---

5. The Hour (No One's Going To Heaven, Answer)

Unjuk a banánt? Tele a hócipőnk a megszokottal? Utáljuk a hétfőt? Legszívesebben szét is kapnánk egy autót baseballütővel, ha tehetnénk. Ha igen, igen, igen, és igen, akkor ezt az előadót nekünk találták ki. Élesen, karcosan, hol hiphoptrapolosan, hol alt r&b-sen, de a the hour eskü messze a legjobb fegyvered és ellenszered lesz az életre, a gondbajokra, amik éppen megtaláltak jól, de hatványozottan. Nekünk ő is volt az 2016-ban. Meg a zenéi, amik lehet nem is olyan könnyen fogyaszthatóak, vagy mesélősek, de néha ilyen is kell. Jó is ha van, vannak ilyenek, meg volt ez a maszk mögé burkolózó énekesünk. Aztán jövőre ugyanitt (...)

 ---

4.Snø (Sunrise)

Érdekes a cím után ezzel jönni, de véletlenek márpedig vannak. Hiszen, ha ezt a dalt most JB szerezte volna, biztosan megőrült volna érte a zenepiac. Vagy legalábbis a hallgatóság fele. De mivel nem ő, hanem egy eléggé ismeretlen finn írta meg, és énekli, - legalább olyan szinten, mint ahogy a fent említett szokta -, így csodák csodája nem lett belőle emberméretű buzz és hype, senki se tud róla vagy ismeri igazán. Persze lehet pont ettől válik igazivá meg szerethetővé az egész. Közvetlenebbé, sztárallűröktől mentesen, ahogy azt te is csinálnád, ha egyszer beleállnál (...)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása