NPZN

2016 legjobb kpop slágerei

2016\12\30

bubble_x_hit_it_7-02.jpegMár egy ideje, hogy vannak nekünk ezek a koreai zenék, de egyszerűen még mindig baromi új az egész. Ilyen ismeretlen, olyan távoli, amit talán soha se fogunk igazán átlátni. Például hogy mi volt 10 éve, vagy ki kinek a kije, és miért az, ami. Esetleg hogyan alakult, azt miért nevezik egyáltalán annak. De tudjátok mit, talán nem is akarjuk tudni meg akarunk ennél jobban belemerülni. Csak hallgatni, mikor éppen, meg ahogyan az tetszik. Ha tetszik.

Mert nyilván azért sok mindenben így se értünk egyet, csúszik le, ahogy az egy koreainak, fannak tökre természetes. Erre jó példa ez az év végi lista is. Vannak persze közös halmazok, amikor adja magát a történet, és igazából a dallam tapad. Ott nincs kérdés. Viszont akad olyan is, ami nem jön át, miközben nekik alap az úgy. Persze nem vagyunk egyformák blablabla. 

Az viszont biztos, hogy soha ennyi kpop nem ment át, rajtunk keresztül, mint az idén. És azért maradt is meg bennünk, pókhálózott be minket. Ennek az eredménye lett a következő nem túl vékony évértékelő azokról, akiket a legjobban szerettünk, a legtöbbet hallgattunk vissza. Meg szerintünk a legjobbak is, főként kpop előadóktól, együttesektől, olykor sorozatzenékkel, néhol pedig már-már hiphop stílussal fűszerezve. 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása