NPZN

Noréll - Damage Done

2016\11\27

dalok, amik biztosan nem érkeznek rossz helyről. pláne, ha az előadót, előadókat úgy hívják, hogy Noréll. akik bár az idén mutatkoztak be, debütáltak, de nem kellett nekik sok, vagy több, mert egyúttal, első nekifutásra fel is rakták magukat a zenetérképre a Howl című dalukkal. és persze, ha egy üzlet beindul, márpedig beindult, akkor pár hónappal később rákontráztak még egy slágerrel, ami a The Great Escape volt, és ami ugyancsak nem ment mellé. fülekre talált, szerettük is, ezt is, azt is, szóval mi van hátra, jött a harmadik single a sorban a minap, és ki nem találjátok, hogy milyen lett.

jó, naná. de igazából mi mást is várnánk az év egyik legjobb debüt és egyébként is bandájától. ami titulust most már senki nem veheti el tőlük. háromból három az háromból három. nem is kell túlragozni, megmagyarázni a bizonyítványt, az északi zeneélet csúcs, velük együtt meg általuk. ordibáljuk, üvöltsük is a nevét, szét, szanaszét, világgá és messzebb. ahogy arra a damage done dalszövegében is szerepel. ergó a legújabb noréll dalban, ami azért megint kicsit más lett, mint a korábbiak. viszont ez egyáltalán nem baj, sőt, ez a fajta kísérletezős zene nekünk nagyon fekszik.

valahol persze a lelke mélyén mindegyik szintipop, de behatárolni nehéz dió. még szerencse, hogy megszeretni annál könnyebb. mert bármit is talál ki a koppenhágai trió, abban nagyítóval kell keresni a hibát. kísérleti faktora és bája mellett egyben hangzatos, friss, és pengeéles. a legutóbbi talán még mindig Marie Louise hangjának tudható be, azok a szívek, amit megunni száz élet is kevés lenne.

az irány nyilván maradt skandipop, viszont teljesen új, más, mint azok, amik onnan esnek be, vagy csak az eddigi dalaik ugye. pergő, lüktető, dinamikus, utánozhatatlan és fertőző a damage done. egyben rádiókész. rádiókészebb például a howlnál, de a the great escapenél azért nem. ettől még lenne létjogosultsága frekvenciákon szörfölni, de ha nem is teszi majd meg, hát megtartjuk magunknak, és hallgatjuk rongyosra, végtelenítve. bandcrush húsztizenhat, a Noréll támogatásában. 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása