NPZN

Mikolas Josef - Believe (Hey Hey)

2016\11\10

dalok, amikre már nem kell sokat várni. mert a fejemet teszem rá, hogy előbb, mint utóbb felkerülnek a zenetérképre, megszállják a frekvenciákat, és a csapból is majd ezek folynak sorozatunk legújabb epizódjában egy ambiciózus cseh énekes, fiatalembert (még csak 21) köszönthetünk. és annak legfrissebb szerzeményét, a believet. ami, ha minden igaz, bár ki számolja, most már 0-24 velünk van, egyszerűen nem is tudjuk elengedni, letenni. mondjuk talán ez nem is akkora baj. ellenkező esetben lenne az.

viszont egyelőre ettől nem kell félni. mert a believeben tényleg minden a helyén van, amitől azt érzed, hogy ebbe több is lesz, ott, ahonnan ez jött. akár a srácban, akár a zenéjében. élek is a gyanúperrel, a dal nagyot fog menni a közeljövőben, messze is fog eljutni, legalábbis arra van kitalálva. hiszen lehet ezért nem szeretni, de komolyan mi, ha ez nem igazi rádiókész, tömeg n+1 zene. amibe bele van kódolva, hogy ez működni fog, ha az emberek fülébe jut. de nagy fegyverténye ennek ellenére, hogy nem válik ettől görcsössé, unalmassá, túltucattá, még ha a zenevilágmegváltás el is marad belőle. 

ami még tény, hogy első hallásra kiválóan vizsgázik a believe. nem vesz el a részletekben, tolja túl, simán csak a kurrens popzenét követi, másolja, de még milyen ügyesen. meg maszalázza egybe a (eminem te vagy az) hip hopot a folkkal, és önti nyakon dallamos deep house-zal. a dubstepről nem is beszélve. és akkor azt hiszem semmit nem hagytam ki. legfeljebb csak azt és annyit, hogy a prágai előadó esélyes arra, hogy hazáját képviselje jövő évben megrendezett eurovíziós dalfesztiválon. 

de, ha oda végül nem is jut el, izlandra már sikerült neki. irigykedünk no, mert a klipet látva, amit ehhez a dalhoz forgattak, mehetnékünk lett tőle, hogy turistáskodjunk, mászkáljunk, túrázunk egyet ottan. ki jön, tart velünk? gyönyörűek a felvételek. snapshot-time. mellé pedig ki nem találjátok mi szól...

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása