NPZN

Strandels - Chance of Rain

2016\11\12

dalok, amik jókor voltak jó helyen. mert jöhet az ősz, minket már nem talál meg. helyzetjelentés: a melegben teát szürcsölve bentről kémleljük a kinti helyzetet, ami van. és esély sincs a változásra, a kimozdulásra. pláne úgy, hogy partnerünk is lett ebben, aki nem engedi el a kezünket. ragasztóba ültet és azt súgja, maradjunk, így sokkal elviselhetőbb, élhetőbb is lesz a látvány, ahogy szemetel az eső megállás nélkül és a fák ágait mozgatja szét a szél.  

pontosan ehhez az időjáráshoz is dukál a Strandels zenéje. ilyen aláfestés jelleggel, a mozizás mellé, ami lehet máshogy, körülmények között nem tudna így sallangmentesen bekopogtatni. lásd ellenkező esetben, védőitalnak lehet közel sem lenne ennyire hatásos az egész. oké, erre majd még pár hó múlva visszatérünk, és teszünk rá kísérletet, de egyelőre cudar, szeszélyes, és borongós hétvégékhez bőven elég a szimplasága és szerethetősége. 

mindamellett a finomsága. ahogy azt a zenész testvérpár: Sixten és Tova Strandell szakérti a most éppen nem kevés hóval megáldott stockholmból. amolyan indie folk stílusban, country érzéssel megtámadva. első fülre talán arra a Smith & Thellre emlékeztetnek, akikkel már foglalkoztunk itt a blogon a legújabb daluk kapcsán, és akik ugyancsak svédek. ergó, úgy néz ki, van ott valami a levegőben, amitől ennyire gyerekjáték hasonló jóféle, ízléses, kellemes folk dalokat készíteni. mit is tehetnénk, várjuk a következőt. akár tőlük is, mi biztosan ott leszünk. és helloszia időjárás.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása