NPZN

Rationale - Prodigal Son

2016\11\24

dalok, amiknek akárhogyan is, de időt kell találni. mert olyan, ami ad és nem elvesz. meg amitől azt érzed, hogy hú ennyi az idő, de király. és nem azt, hogy basszus, elment ez a nap is. a nap zárszója, afterhimnusza címet simán viselheti, melynek szerzőjét sajnos még mindig be kell mutatni. de azért mégis csak azok közé az énekesek közé sorolnánk, akiket igazából nem féltünk, mert van bennük valami plusz, ott van az, nem csak elásva. reméljük is na, hogy ez még csak a kezdet, és a jövőre megjelenő albummal már nem kell honnan és hogyan jöttemezni, hanem mindenkinek addigra leesik a tantusz, hogy ez ő.

csak ő lehet. senki más. mégpedig rationale, akivel első hallásra nem volt meg a szerelem, az csak később alakult ki közöttünk. az idei something for nothing például már egy gyönyörű barátság kezdete volt, amit a most megjelent prodigal son olyan státuszba, kapcsolatra emelt, hogy kénytelen vagyunk beismerni anno ezt eléggé benéztük, hiszen ez a srác kivételes, több mint ígéret, amit ha nem használ fel és ki a zeneipar, akkor ott mondjon le, ahol van. mi kénytelenek vagyunk sztrájkolni érte, ezért a zimbabweban született, később londonban letelepedett előadóért.

akit ha másért nem is, a hangjáért biztos megjegyzünk. nem felejtjük el soha, mert ezt azonnal fel lehet ismerni, bárhonnan szóljon. ha álmodból felkeltenek, akkor is egyből be fog ugrani, ahogy egyszerre idézi fel drake és morisseyt. mármint egy zeneoldal így jellemezte rationale bariton énekét. nekünk ez olyan, ami csak itt, csak neki, meg csak tőle van. nagyon nem is szeretnénk hasonlítani bárki(é)hez, van ahhoz elég sajátos, egyedi, összetéveszthetetlen. mint az a zenéjére is felhúzható. 

nem is kell nagyon beleállni. jön az magától. ilyen mesélős, el-elnyújtós soul-stílusban, annyira minőségi érzést kelt. aztán ott van az őszinteség, vagy az erő, ami árad belőle, miközben ritka finom módon áll hozzá, a szavakhoz, sorokhoz. ha innen nézzük: itt tényleg mindennek helye van. bár nincs kicentizve, vagy akar lenyomni a torkodon akármit is, hogy gyere szeretned kell és kész. ez alapjáraton vesz le a füledről, egyúttal végtelenített dallamtapadást okozva. nem is akarunk most egyelőre más zenéről hallani. mert ez Az a zene, ami pumpál, feltakarít, és megragad. kell.  

Szólj hozzá!
Címkék: pop uk soul alt rationale
süti beállítások módosítása